Fru Møllers Mølleri den 9. februar 2012

Restauranten i den nyrestaurerede længe på Bjeragerhougaard ved Odder var stort set fyldt op, da 32 mennesker mødtes til Østjyske Jordbrugsakademikeres første arrangement i 2012. Efter en god kop kaffe med boller og kringle, var der mulighed for at se gårdbutikken, hvor de store varegrupper er friskbagt brød og mel. 
 
Så gik vi tværs over gårdspladsen til den nybyggede sorte lade, hvor Annemarie Bojsen har indrette et kafferisteri med salg af Chulumenda Farm Coffee - direkte produceret på familiens kaffefarm i Zambia. Hun fortalte om farmen og kaffeproduktionen og solgte nogle poser kaffe. 
www.chulumenda.dk

I nabolokalet så vi mølleriet, og Bodil Møller fortalte om hende og Kims vision om at vise, at dansk landbrug laver gode råvarer, og hvordan den rette bearbejdning kan medvirke til en unik kvalitet. Hun fortalte om den berigelse af sit liv, hun - skønt meget lange arbejdsdage - følte ved at have kastet sig ud i projektet.

Parret dyrker og producerer mel af bl.a. vårhvede, spelt, ølandshvede, vårdurum, hvid hvede, urehvede og rug. Hele kornet med kimen males på en langsomt­gående stenkværn, men aldrig mere end en gang.

Et af spørgsmålene til hende lød, hvor meget Fru Møller handlede om nostalgi og historie i forhold til kvalitet. Bodil svarede, at kunderne givetvis kom den første gang for at opleve stedet, men når de kom igen og igen for at købe brød og mel, måtte det være kvaliteten, som bar. Hun blev kraftig bakket op af et af medlemmerne, som netop havde købt 5 kg mel, fordi han viste, det gav fantastisk bagværk.

Læs mere om Fru Møllers Mølleri