Fyrtårnsprojektet Enorm i 2022

Co-founder Carsten L. Pedersen fortalte entusiastisk ca. 30 deltagere deltagere om ideen med etableringen af Enorm. Skandinaviens første industrielle insektfabrik. besøgt i 2022

En orm er lille - Forskellen er Enorm

ENORM har en vision om at gøre en forskel, der kan være med til at udvikle fødevaresikkerheden i fremtiden, uden overforbrug af jordens ressourcer eller til unødig last af vores miljø og klima. Vi vil være en international virksomhed, der tager et globalt ansvar for forsyning af bæredygtige ingredienser til glæde for befolkninger, lokale områder, vores miljø og klima.

Konceptet vi udvikler skal være skalerbart og kunne implementeres hvorend i verden der er egnede fodersubstrater til larverne. 

Projektet finansieres af forskelllige ministerielle fondsmidler, og en række kommercielle firmaer. Herunder af vintilationsfirmaet Skov der skal udvkle en teknik, så de 100 ton fluelarver bliver omdammet til 11.000 ton højproteinholdigt insektmel, 2000 ton fedt, samt 55.000 ton restbiomasse om året

100 TON LARVER OM DAGEN

Målet er at udvikle sitet på Hedelundvej til en produktion af 100 ton levende larver om dagen. Etablering af fabrikken vil kræve yderligere bygningsareal. Enorm er i samarbejde med Hedensted Kommune ved at udvikle ny lokalplan for området, der tillader den nye bebyggelse med anvendelse til både landbrug (insektproduktion) og industri (forarbejdning af larverne).