Arrangementer

Østjyske Jordbrugsakademikere indbyder til generalforsamling på den Jydske Væddeløbsbane i Århus

Tid: Tirsdag den 12. juni 2018 kl. 17:00

Sted: Observatorievejen 2, 8000 Aarhus

Program:

Kl. 17:00 Ankomst til den Jydske Væddeløbsbane. Vi mødes nede foran restaurantbygningen

Kl. 17:15 Rundvisning i staldene, hvor der er mulighed for at klappe hestene, se dem blive spændt for og få dagens sidste staldtips

Kl. 18:00 Restaurant Derby, hvor guiden præsenterer banespillet

Kl. 18:15 Løb starter. Der bliver serveret sandwich og en øl/vand under løbene.

Kl. 19:00 Generalforsamling

Kl. ca. 20:00 Løb fortsat (for de der ønsker at blive)

Kl. ca. 21:45 Løb slut

Pris: 100 kr. pr. person. Prisen inkluderer entre, program, parkering, rundvisning, sandwich og øl/vand.

Spillebonner kan købes i totalisatorboderne. Pris pr. stk. enten 10 kr. eller 50 kr.

Vi håber på at få en hyggelig sommeraften med galop i Marselisborg skovene.

Indkaldelse til generalforsamling

Østjyske Jordbrugsakademikere afholder generalforsamling tirsdag d. 12. juni 2018 fra kl. 19 til 20 på Den Jydske Væddeløbsbane, Observatorievejen 2, 8000 Aarhus C.

Dagsorden for generalforsamlingen:

Valg af bestyrelse
  1. Heide Lærke Sørensen og Mathias Utoft Jørgensen er på valg. Mathias genopstiller ikke. Heidi genopstiller.

Rasmus Mohr Mortensen trådte ud af bestyrelsen i december 2017, da han fik en PhD i Norge og er flyttet dertil. Bestyrelsen støttede ham fuldt ud i denne beslutning.

Carl Åge Pedersen og Nanna Hellum Nielsen er ikke på valg.
Valg af revisor
  1. William Schaar Andersen er på valg.
  2. Anton Mikkelsen er ikke på valg
Andre sager
  1. Der er ikke indkommet punkter hertil.

Da vi skal have fundet to nye medlemmer til bestyrelsen, beder bestyrelsen om at I alle overvejer om I kunne finde tiden til at træde ind i bestyrelsen. Ønsker og forslag hertil må gerne fremsendes til bestyrelsen forud for generalforsamlingen, men kan også annonceres til generalforsamlingen under pkt. 4.

På vegne af bestyrelsen for Østjyske Jordbrugsakademikere

Mathias Utoft Jørgensen

16-04-2018

Kom med når Østjyske Jordbrugsakademikere besøger de to spændende virksomheder, Arla og Ecobotix. Først får vi en rundvisning hos Arla Innovation. Kokke, forskere, forbrugere og kunder til at spille en hovedrolle, når fremtidens mejeriteknologier, -produkter og -trends skal udvikles i Arlas nye avancerede globale innovationscenter.

Herefter går vi videre til SEGES og spiser sandwich. Efter maden får vi besøg af Ecobotic, som er en ny spændende virksomhed med store ambitioner. Deres mission er at udvikle og tilbyde løsninger, der kan eliminere behovet for pesticidbrug. Ved at kombinere biologisk bekæmpelse med moderne teknologi vil de afhjælpe skadedyrsproblemer på naturens egne betingelser.

Tid og dato: 21. februar kl. 17.00

Mødested: Ved indgangen til Arla Innovation Center, Center Agro Food Park 19, 8200 Aarhus N.

Tilmelding på http://www.agronomnetvaerk-oj.dk/418181415 senest 20. februar.

Program for besøget:

Kl. 17: Ankomst og rundvisning hos Arla Innovation Center. 

Ca. Kl. 18: Sandwich hos SEGES, Agro Food Park 15. Lige ved siden af Arla.

Sandwich og vand – medbring 50 kr. i kontanter eller mobile pay

Kl. 18.30: Præsentation af Ecobotix, samt fremvisning af nyttedyr.

Kl. 19.30: Afslutning og hjemrejse.

12-01-2018

Kom med Østjyske Jordbrugsakademikere på sommertur i Rosenhaven ved Marselisborg slot, gennem Mindeparken og endelig til Generalforsamling på Hotel Helnan Marselis. Det sker onsdag den 24. maj 2017.

Program

Kl. 17.00 Vi mødes ved indgangen til Marselisborg slot og går en tur gennem slotsparken. Marselisborg slotspark er kendt for dronningens unikke samling af roser, som i 2018 besøges af rosenselskabernes verdenskongres. Rosenspecialist og planteskoleejer Knud E. Pedersen fra Harlev har indvilget i at guide os gennem rosenhaven. 

kl. 18.15 Er vi tilbage ved indgangen til slottet og turen fortsætter ned gennem Mindeparken, hvor vi bliver vist rundt af landskabsarkitekt Birgitte Errboe Poulsen fra Center for byens anvendelse i Aarhus kommunes afdeling for Teknik og Miljø. Hun vil fortælle om parkens planlægning, drift og historie. Mindeparken har en Barokhave, et monument for de faldne i 1. verdenskrig, en storslået udsigt over Aarhus bugt og meget mere.

Kl. 19.15 Generalforsamling for Østjyske Jordbrugsakademikere på Hotel Helnan Marselis med en sandwich og en vand.

Tilmelding: senest den 20. maj på under menupunktet arrangementer.

Pris: 100 kr. pr. person

Parkering er muligt langs Marselisborg slotshave, ved indgangen til Mindeparken, hvor Strandvejen går over i Oddervej og ved Hotel Helnan Marselis. 

24-08-2017

Torsdag den 23. marts kl. 16.30 besøger Østjyske Jordbrugsakademikere DOKK1 og Aarhus Ø på havnen i Århus.  

Vi mødes på DOKK1, Hack Kampmanns Plads 2, 8000 Århus C ved informationen på niveau 1. Det er muligt at parkere i det nye parkeringsanlæg under DOKK1.

Program

16.30: Rundvisning i DOKK 1. 

Dokk1 er det nye store Bibliotek og Borgerservice på havnen i Aarhus. Dokk1 er tegnet af schmidt hammer lassen architects og indgår i omdannelsen af inderhavnen i Aarhus fra industrihavn til byrum. Rundvisningen varer ca. en time. Kom i god tid, da rundvisningen starter præcis kl. 16.30.  

17.30 Sandwich og nyd udsigten fra DOKK 1.

18.00 Mathias Albertsen fra Århus Kommune henter os, og vi går i samlet flok over til Bylageret hvor vi skal hører om Århus Ø.

18.10:  Oplæg fra Mathias Albertsen fra Århus Kommune om udviklingsplanerne for Århus Ø – den nye bydel, der skyder op på havnefronten i disse år.

18.45: Oplæg fra Anders Laursen fra Øhaven om Ø-Haven på Pier 4, som er det seneste tiltag for brugerinddragende aktiviteter på Aarhus Ø. Haven har til formål, at aktivere de arealer, der endnu ikke bygges på og lade dem blive inddraget af borgerne og det grønne. Formålet er, at tilbyde interesserede borgere en lille nyttehave, hvori man kan dyrke grøntsager, urter, blomster m.m. til egen fornøjelse og brug.

19.15 ca. på dette tidspunkt afslutter vi aftenen med Østjyske Jordbrugsakademikere.

Tilmelding  til venstre i menu'en senest mandag den 13. marts. Der er 50 pladser til rundvisningen på DOKK 1, så skynd dig at meld dig til, så du sikre dig en plads.

  Sandwich og vand koster 50,00 kr. Medbring gerne lige penge. 

24-08-2017

Torsdag den 1. september besøger vi Go-gris. Go-gris er et landbrug som drives af to ældre og tre yngre personer, som forpagter gården. Der drives både svinebrug og planteavl, hvor vi skal høre om deres planteavl.

Bestyrelsen har haft samarbejde med to flittige studerende, som læser oplevelsesøkonomi. Deres hovedopgave handlede blandt andet om integration af syv syriske flygtninge, som alle er agronomer. De syv syriske agronomer vil efter rundvisningen fortælle om landbrug i Syrien.

Tid: Torsdag den 1. september 2016 kl. 17 til 19.30

Sted: Lillerup, Lillerupvej 4, 8751 Gedved

Tilmelding senest den 30. august i menuen til venstre.

Husk 50 kr. til sandwich.   

Med venlig hilsen 

Bestyrelsen

24-08-2017